Inloggen

Terug naar alle arrangementen

Zakelijk arrangement € 34,- Excl. BTW

Katia en Marielle Labèque

vrijdag 24 apr. 2020, 20:00

Schouwburg De Lawei, Drachten

Bekijk alle arrangementen van onze partner Noord Nederlands Orkest
Katia en Marielle Labèque wordt georganiseerd door Noord Nederlands Orkest op vrijdag 24 april 2020 in Drachten

Omschrijving

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is enorm vereerd met de komst van het beroemdste pianoduo ter wereld, de zussen Katia en Marielle Labèque. Op twee vleugels spelen zij het sensationele Concert voor twee piano’s en orkest van Poulenc. Het componeer- en speelplezier spat van deze muziek af. Het klinkt als een feest waar Mozart, Chopin, Satie, jazzmusici, tekenfilmfiguren, Balinese gamelanmuzikanten en vele anderen naartoe gekomen zijn. Een kleurrijke kakafonie die nooit chaos wordt. Het werk op de toetsen is spectaculair.

D’un soir triste en D’un Matin de Printemps van Boulanger
Vlak voor zij op 24-jarige leeftijd stierf, schreef de Franse componiste Lili Boulanger twee bijzondere sfeervolle werken over een heldere lenteochtend en een duistere, trieste avond. Haar muziek kan zich meten met dat van de grote impressionistische componisten van de 20e eeuw.

De Negende Symfonie van Dvořák
De Tsjechische componist Antonin Dvořák schreef tijdens zijn verblijf in Amerika zijn allermooiste symfonie, Uit de Nieuwe Wereld. Op verzoek van het National Conservatory of Music liet hij met deze Negende horen hoe echte Amerikaanse muziek zou kunnen klinken; een vleugje Indianenmuziek, een snufje negro spirituals. Dat de volksmuziek uit zijn geboortegrond Bohemen telkens op de voorgrond wil treden, kon Dvořák ook niet helpen; hij had heimwee.

Datum en tijd

Datum: vrijdag 24 april 2020
Start: 20:00
Einde: 23:00

Locatie

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL, Drachten

STAGING
De browser die je gebruikt is verouderd. Voor een betere ervaring: Klik hier