Inloggen

Terug naar alle arrangementen

Zakelijk arrangement € 49,95 Excl. BTW

Matthäus Passion

vrijdag 3 apr. 2020, 19:30

Oosterpoort, Groningen

Bekijk alle arrangementen van onze partner Noord Nederlands Orkest
Matthäus Passion wordt georganiseerd door Noord Nederlands Orkest op vrijdag 3 april 2020 in Groningen

Omschrijving

De Matthäus Passion, volgens velen het mooiste en geniaalste koorwerk ooit geschreven, wordt gedirigeerd door barokspecialist Reinhard Goebel. Solisten zijn onder anderen bariton Maarten Koningsberger en sopraan Johanette Zomer.

De kracht van de Matthäus Passion
Bach componeerde de Matthäus Passion rond 1736. Het oratorium vertelt het verhaal van het lijden en sterven van Jezus, zoals opgetekend door zijn vriend en volgeling Matthäus. In aria’s, recitatieven en koralen komen alle betrokkenen aan het woord: de Hogepriester, stadhouder Pilatus, Petrus, Judas, gelovigen, tegenstanders, soldaten en dienaressen en uiteraard Jezus zelf. Deze rollen zijn verdeeld over solostemmen en groepen in de koren, het Noord Nederlands Concert Koor en een kinderkoor. Tussendoor vertelt de tenor in de rol van Evangelist het verhaal.

Wat de Matthäus Passion zo speciaal maakt, is de zorgvuldigheid waarmee Bach zijn muziek op de tekst heeft afgestemd. ‘Gott’ krijgt bijvoorbeeld altijd een hoge toon, passend bij diens hemelse status. Woorden als verdriet en tranen klinken telkens als een diepe zucht. Als Jezus neervalt om te bidden, dalen de strijkers met hem mee en als hij sterft, zwijgen zij. Deze muziek raakt iedereen recht in het hart, ook mensen die niet in God geloven. Hoe dat kan? Dat is het mysterie van de Matthäus Passion.

Datum en tijd

Datum: vrijdag 3 april 2020
Start: 19:30
Einde: 23:00

Locatie

Oosterpoort
Trompsingel 23
9724 DA, Groningen

STAGING
De browser die je gebruikt is verouderd. Voor een betere ervaring: Klik hier