Inloggen

Terug naar alle arrangementen

Zakelijk arrangement € 29,- Excl. BTW

Dit event is afgelast

NNO speelt Gamemuziek

maandag 4 mei 2020, 08:00

Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden

Bekijk alle arrangementen van onze partner Noord Nederlands Orkest
NNO speelt Gamemuziek wordt georganiseerd door Noord Nederlands Orkest op maandag 4 mei 2020 in Leeuwarden

Omschrijving

Na het succes in 2017 komt het NNO in 2020 terug met een nieuw gamemuziek concert! Op het programma staan tracks uit bekende games van vroeger en nu, zoals Mega ManFinal FantasyHalo en Horizon Zero Dawn. Ook muziek uit The Last of Us, waar componist Gustavo Santaolalla een Oscar mee won, mag niet ontbreken. Deze concertserie is een buitenkansje om deze muziek eens niet door je boxen, maar live in een concertzaal te horen. Je hoort tracks van gevestigde en avontuurlijke componisten, die de toegevoegde waarde van symfonisch werk en klassieke muziek erkenden en er succes mee boekten.

Onmisbaar
Zonder muziek zouden onze favoriete computer- en videospellen niet hetzelfde zijn, want voor onze beleving is muziek net zo belangrijk als de visuele kwaliteit van games. Je zou het niet verwachten, maar gamemuziek bevat eeuwen aan klassieke- en symfonische muziek. Waar vroeger elektronisch geprogrammeerde klanken uit de computer of console kwamen, zijn het nu strijkers en blazers die de boventoon voeren. Componisten leven zich uit in games en zijn bijna nooit beperkt tot het vertellen van een verhaal in enkele uren, wat bij filmmuziek wél het geval is

Jongerenkorting
Bij de concerten in Groningen en Leeuwarden is er jongerenkorting t/m 29 jaar. Jongeren betalen in Groningen en Leeuwarden €12,50 voor een kaartje incl. consumptie en garderobe.

Datum en tijd

Datum: maandag 4 mei 2020
Start: 08:00
Einde: 11:00

Locatie

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP, Leeuwarden

STAGING
De browser die je gebruikt is verouderd. Voor een betere ervaring: Klik hier