Inloggen

Terug naar alle arrangementen

Zakelijk arrangement € 119,50 Excl. BTW

Arrangement vanaf 2 personen, de prijs is per persoon exclusief BTW.

Nieuw bij het Noord Nederlands Orkest is het Business Seats-arrangement. Een exclusieve ontvangst in de ‘Ronde kamer’ in De Oosterpoort. Hier staan bij binnenkomst koffie / thee en bonbons voor u klaar. In de pauze kunt u hier rustig genieten van een heerlijk hapje en drankje. Na afloop van het concert is het tijd om na te kletsen onder het genot van borrelgarnituur en natuurlijk is de bar open. Wellicht komen de dirigent of solist nog even binnen om met ons na te kletsen.

Met dit arrangement steunt u het NNO instrumentenfonds. De aanschaf of renovatie van een hoogwaardig instrument is erg kostbaar. Om de kwaliteit en klankkleur te kunnen waarborgen van het orkest werkt het NNO met goede en professionele instrumenten die dankzij het NNO instrumentenfonds kunnen worden aangeschaft.

Bij dit arrangement is het volgende inbegrepen:

  • Gouden rang concertticket
  • Exclusieve toegang tot de business lounge
  • Eigen barmedewerker
  • Een uitgebreide culinaire invulling met koffie/thee en bonbons, nootjes, olijven, koude en warme borrelgarnituur en bier, fris en wijn
  • Bijdrage van € 25,- p.p. aan het instrumentenfonds (inbegrepen in de prijs)

Renaud Capuçon speelt Tsjaikovski

zaterdag 16 mei 2020, 19:30

Oosterpoort, Groningen

Bekijk alle arrangementen van onze partner Noord Nederlands Orkest
Renaud Capuçon speelt Tsjaikovski wordt georganiseerd door Noord Nederlands Orkest op zaterdag 16 mei 2020 in Groningen

Omschrijving

Voor de grote componist van het 19e eeuwse Rusland zijn entree maakt, trakteert het Noord Nederland Orkest onder leiding van onze vaste gastdirigent Antony Hermus u op Ruslan en Ludmilla van Mikhail Glinka.

Tsjaikovski’s Concert voor viool en orkest
De Franse violist Renaud Capuçon treedt aan voor een van de mooiste en ‘gevaarlijkste’ vioolconcerten. Toen Tsjaikovski het werk voltooide, durfden weinig violisten hun vingers eraan te branden. Het is duizelingwekkend wat er aan techniek en emotioneel vuurwerk uit het instrument moet worden gehaald. Tsjaikovski componeerde dit concert tijdens een verblijf aan het meer van Genève. Hij was daar om bij te komen van zijn flitshuwelijk met een vrouw; een regelrechte ramp, gezien zijn liefde voor mannen. Het Zwitserse landschap deed hem goed en bleek een fantastische inspiratiebron te zijn.

Manfred Symfonie van Tsjaikovski

Zeven jaar later voorzagen de Alpen hem opnieuw van de nodige muzikale ideeën. Deze keer voor het schrijven van een symfonie, geënt op het gedicht Manfred van de Engelse dichter Lord Byron. Manfred is het tragische relaas van een jongeman die, gekweld door schuldgevoelens, de Zwitserse Alpen in vlucht en daar de hulp van geesten inroept. De melodie in het tweede deel, die klinkt zodra de Alpenfee tevoorschijn komt, wordt door veel Tsjaikovski liefhebbers als zijn allermooiste beschouwd. De muziek gaat soms door merg en been, duister en griezelig als een ‘gothic novel’.

Antony Hermus
Op de bok staat Antony Hermus, huisdirigent van het NNO.

Tijdschema
19.30 uur: Start
20.15 uur: Concert
21.00 uur: Pauze
21.20 uur: Concert
22.20 uur: Naborrel
23.30 uur: Einde

Datum en tijd

Datum: zaterdag 16 mei 2020
Start: 19:30
Einde: 23:30

Locatie

Oosterpoort
Trompsingel 23
9724 DA, Groningen

STAGING
De browser die je gebruikt is verouderd. Voor een betere ervaring: Klik hier