Inloggen
Event details

feb.

07

Symphonic tribute to Avicii

vrijdag 7 feb. 2020, 20:00 - Drachten

Dit event is afgelopen. Aanmelden of interesse tonen is niet meer mogelijk.

vrijdag 7 feb. 2020, 20:00, Drachten   Details

Omschrijving

In 2010 trilde De Oosterpoort op zijn grondvesten tijdens het concert Classical Interpretations van hits van Armin van Buuren door het Noord Nederlands Orkest (NNO). Bij het eerste nummer zat het publiek nog rustig te luisteren, maar al snel werd het een bruisend dance event. Een vergelijkbaar programma brengt het NNO nu rond de in 2018 veel te jong overleden Zweedse muziekproducent Tim Bergling, beter bekend als Avicii.

Avicii, meester van de melodie
Nog maar kort geleden rolde de ene na de andere wereldhit uit zijn koker. Van alle grote DJ’s van deze tijd zal hij de geschiedenis ingaan als de absolute meester van de melodie. Met symfonische bewerkingen van klassiekers als Wake me up, Hey Brother en Waiting for love maakt het NNO een diepe buiging voor hem.

Anneke van Giersbergen en Niels Geusebroek
Een deel van de songs wordt vertolkt door popzangeres Anneke van Giersbergen. Voor diverse Efteling-attracties zong ze de muziek in, maar liefhebbers van progressieve rockmuziek kennen haar als oprichter en zangeres van de metalband VUUR. Ze werd bekend als zangeres van The Gathering, waar ze tussen 1994 en 2007 deel van uitmaakte. Ook zanger Niels Geusebroek, bekend van de band Silkstone en The Voice of Holland, zingt songs van Avicii. Eerder bracht hij de megahits Take Your Time Girl en het hardstyle-nummer Year of Summer uit.

Dirk Brossé
De Belg Dirk Brossé dirigeerde toporkesten wereldwijd en stond op de bok in o.a. het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, Royal Festival Hall in Londen, De Munt in Brussel, het Tokyo Forum en Concert Hall Shanghai. Hij werkte samen met klassieke topsolisten als José Van Dam en Philip Webb en met artiesten als Hans Zimmer, Emma Thompson, Randy Crawford, Mel Brooks en Sinead O’Connor. Hij schreef tweehonderd composities, waaronder concerti, oratoria, liederen, kamermuziek, symfonische werken en muziek voor theater en film. Vorig seizoen dirigeerde hij A Symphonic Tribute to Prince bij het NNO.

Datum en tijd

Datum:vrijdag 7 feb. 2020

Begin:20:00

Einde:23:00

Locatie

Schouwburg De Lawei

Laweiplein 1

9203 KL, Drachten

Event details

Begin: vrijdag 7 feb. 2020, 20:00

Einde: vrijdag 7 feb. 2020, 23:00

Schouwburg De Lawei

Laweiplein 1, 9203 KL Drachten

Dit event is afgelopen. Aanmelden of interesse tonen is niet meer mogelijk.

STAGING
De browser die je gebruikt is verouderd. Voor een betere ervaring: Klik hier